Bilgiç, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kale Mahallesi'nde Şarkışla Belediyesi'nin temin ettiği yerde açılan kursla ilgili bilgi verdi.Şarkışla Belediye Başkanlığı'nın, kurs merkezi olarak kullanılan binayı, tüm altyapı çalışmalarını bitirip, kira bedeli almaksızın Halk Eğitim Merkezi'ne tahsis ettiğini anlatan Bilgiç, desteklerinden dolayı
Belediye Başkanı Kasım Gültekin'e teşekkür etti.

Hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi önemsediklerini belirten Bilgiç, resmi veya özel mülkiyetlerin Halk Eğitim Merkezi'ne tahsisi durumunda mahallede açılan kurs sayısını artıracaklarını ifade ederek, "Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar ile Şarkışlalı hemşehrilerimizden destek bekliyorum" dedi.Kurs öğreticisi Gülderen Budak ile kursiyerlere teşekkür eden Bilgiç, "Kursa 20 kursiyer devam ediyor. Kursiyerler, öğrendikçe öz güvenleri gelişecek ve kurslar aracılığıyla maharetleşen eller aile ekonomisine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.Kursa katılan 60 yaşındaki Azeri asıllı Zenfira Şahin ise "Bu kursu açanlardan Allah razı olsun. Burada bir sanat öğreneceğim ve buradan öğrendiklerimle evde iş yaparak ihtiyaçlarımı karşılayacağım"
dedi.

Kurs öğreticisi Gülderen Budak da kursiyerlerin hamarat olduğunu söyledi. Budak, el becerisi kazanmak için kursa katılan Azeri kursiyerin de çok hevesli olduğunu belirtti.